خواص زرین گیاه چیست؟
گیاه زرینگیاه یا زردچوبه، گیاهی علفی و چند ساله از خانواده زنجبیلیان است. برگهای آن به رنگ سبز روشن هستند و گلهایش زرد رنگ و محوری هستند. زرینگیاه در آسیا و آفریقا کشت میشود. کورکومین، مادهای فعال در زرینگیاه، از دیرباز در طب سنتی هند و چین به عنوان ضد التهاب، ضد عفونی کننده و آنتیاکسیدان استفاده میشود. همچنین این گیاه به عنوان یک ماده طبیعی رنگ دهنده مورد استفاده در غذاهای آسیایی قرار میگیرد.در ادامه با هایار همراه باشید.
برای خرید زرین گیاه و اطلاع از قیمت زرین گیاه وارد لینک محصول شده و با ثبت سفارش این محصول کاربردی را از سراسر ایران دریافت کنید.
مشخصات و خواص زرین گیاه
زرینگیاه یا رزماری فلورانتینا (نام علمی: Rosmarinus officinalis f. angustifolius) گیاهی چندساله از خانواده اسطوخدانیان است که در مناطق آفریقای شمالی، اروپا، آسیا و آمریکای جنوبی یافت میشود. این گیاه بومی مناطق دریای مدیترانه است و در ایران نیز به صورت خودرو و کشت شده در برخی مناطق یافت میشود.
مشخصات فیزیکی این گیاه شامل بوتههایی بلند و خزاندار، برگهای ضخیم و مرطوب با طول ۲ تا ۴ سانتیمتر و عرض ۱ تا ۳ میلیمتر است. ارتفاع این گیاه تا ۲ متر و پهنای بوته آن تا ۱.۵ متر است. گلهای زرین گیاه بنفش، صورتی، سفید یا آبی رنگ هستند و در تابستان میرُوند. این گیاه در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک رشد میکند و به رطوبت زیاد حساسیت دارد.
پیشنهاد ویژه: خرید بادام
خواص زرین گیاه برای درمان بیماری
خواص زرینگیاه شامل:
- ضد التهاب و ضد عفونی کننده: مواد موجود در زرینگیاه، به ویژه کورکومین، قدرت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی بالایی دارند و میتوانند در درمان التهابهای مفصلی، بیماریهای پوستی و عفونتهای باکتریایی و ویروسی موثر باشند.
- آنتیاکسیدان قوی: زرینگیاه دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قوی است که میتواند در پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و بیماریهای مربوط به پیری موثر باشد.
- کاهش التهاب معده: استفاده از زرینگیاه میتواند به عنوان یک درمان طبیعی برای کاهش التهاب معده و درمان مشکلات گوارشی مانند زخم معده و سندرم روده تحریکپذیر (IBS) موثر باشد.
- کاهش سطح کلسترول: مصرف زرینگیاه میتواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند و در پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی مفید باشد.
- افزایش قدرت شناوری خون: مواد موجود در زرینگیاه میتوانند در افزایش قدرت شناوری خون و پیشگیری از تشکیل لخته خون موثر باشند.
- کاهش علائم افسردگی: زرینگیاه به دلیل دارا بودن عناصر موجود در خود در درمان علائم افسردگی موثر است.
خواص ضد سرطانی زرین گیاه
گیاه زرینگیاه به عنوان یک درمان سنتی در سیستمهای طب سنتی در طب سنتی، زرینگیاه به عنوان دمنوش گیاهی برای درمان بیماریهای مختلف از جمله آرتروز، زخم، عفونتها و بیماریهای قلبی-عروقی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از کاربردهای زرینگیاه عبارتند از:
1- کاهش التهاب: مواد فعال موجود در زرینگیاه، به خصوص کورکومین، خاصیت ضد التهابی دارند و میتوانند در کاهش التهابهای مرتبط با بیماریهای مختلف مانند آرتروز و بیماریهای قلبی-عروقی مفید باشند.
2- جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی: زرینگیاه میتواند به عنوان یک عامل پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی مانند آتروم، فشار خون بالا و آریتمی قلبی عمل کند.
3- ضد سرطان: برخی از مطالعات نشان دادهاند که مواد فعال موجود در زرینگیاه مانند کورکومین، میتوانند در کاهش رشد سلولهای سرطانی و تشکیل تومور مؤثر باشند.
4- تقویت سیستم ایمنی: زرینگیاه میتواند به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی عمل کند و باعث افزایش تولید سلولهای سفید خون در بدن میشود.
5- درمان زخم: مواد فعال موجود در زرینگیاه میتوانند در بهبود زخمهای پوستی و جلوگیری از عفونتهای باکتریایی مفید باشند.
6- بهبود عملکرد مغزی: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که زرینگیاه میتواند در بهبود عملکرد مغزی و کاهش خطر بروز بیماریهای مغزی مانند آلزایمر مفید باشد.
خواص زرین گیاه برای لاغری
گیاه زرین گیاه یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها به کار میرود. اما بررسیهای علمی نشان داده که این گیاه به عنوان یک مکمل غذایی نیز میتواند به لاغری کمک کند. برای لاغری با مصرف زرین گیاه میتوانید به شرح زیر عمل کنید:
کاهش اشتها: مصرف زرین گیاه میتواند به کاهش اشتها کمک کند و در نتیجه، مصرف کالری را کاهش دهد.
افزایش سوخت وساز بدن: زرین گیاه میتواند به افزایش سوخت وساز بدن کمک کند و به عنوان یک منبع غنی از آنتیاکسیدانها مفید است.
کاهش چربی شکمی: برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف زرین گیاه میتواند به کاهش چربی شکمی کمک کند.
کاهش التهابات: مصرف زرین گیاه میتواند به کاهش التهابات کمک کند که ممکن است باعث کاهش وزن شما شود.
مضرات زرین گیاه
گیاه زرین در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است مضر باشد. در برخی موارد مصرف زیاد گیاه زرین باعث تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد میشود. همچنین مصرف طولانی مدت زرین گیاه ممکن است باعث افزایش سطح آهن در بدن شود که مشکلاتی مانند آسیب به کبد و کلیه، سنگ کلیه، بیماریهای قلبی، بیماری های تنفسی و بیماریهای مرتبط با آهن را افزایش میدهد. به همین دلیل است که مصرف زیاد زرین گیاه توصیه نمیشود و بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
طرز تهیه ی زرین گیاه
برای تهیه زرین گیاه به روش زیر عمل میکنند:
مواد لازم:
- گیاه زرین به مقدار دلخواه
- آب به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
گیاه زرین را با آب بشویید تا از هر گونه آلودگی و زنگ زدگی خارج شود.سپس گیاه را خشک کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید.در یک قوری آب جوش ریخته و گیاه زرین را به آن اضافه کنید.آب را برای 10 تا 15 دقیقه جوش بدهید تا مواد مفید گیاه به آب منتقل شود.سپس آب گیاه را از قوری جدا کرده و میتوانید آن را در یک لیوان برای نوشیدن دم کنید.توصیه میشود که در صورت مشاوره با پزشک، مقدار مصرف زرین گیاه را رعایت کرده و از مصرف زیاد و مداوم آن خودداری کنید.
پیشنهاد ویژه: خرید کنجد
سخن آخر
در این مقاله به بررسی خواص زرین گیاه و طرز مصرف زرین گیاه پرداختیم. برای اطلاع از سایر مقالات هایار وارد بخش مجله اینترنتی هایار شده و از مطالعه ی سایر مقالات سایت بهره مند شوید.
شما که عکس زرین گیاه را در سایتتون کاملا غلط گذاشتید چطور میتونیم به متنتون اعتماد کنیم.(منظور عکس اصلی و پین شده است)